Korisni Linkovi

baner1

baner2

baner3

No images
Home O nama J.P.”Bosansko-podrinjske šume” d.o.o.
J.P.”Bosansko-podrinjske šume” d.o.o. PDF Ispis E-mail
četvrtak, 24 Maj 2012 09:16

U skladu sa zakonom J.P.”Bosansko-podrinjske šume” d.o.o.Goražde organizovano je kao privredno društvo, javno preduzeće, u obliku društva sa ograničenom odgovornošću, koje samostalno obavlja upravljanje, uzgoj, zaštitu i korištenje šuma I šumskog zemljišta, pod uvjetima I na način utvrđen Zakonom o šumama.
Radi ostvarivanja posebnog društvenog interesa u gospodarenju šumama i šumskim zemljištem u državnom vlasništvu na teritoriji Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Skupština Bosansko-podrinjskog kantona Goražde osniva Javno preduzeće u djelatnosti šumarstva "Bosansko-podrinjske šume", Zakonom o osnivanju javnog preduzeća u djelatnosti šumarstva "Bosansko-podrinjske šume" na 2-goj sjednici održanoj 04.09.1996. godine. Preduzeće je upisano u sudski registar kod Kantonalnog suda Goražde riješenje broj UF/I-19/97. od 25.04.1997. godine.
Skupština Bosansko-podrinjskog kantona Goražde donijela je dana 01.04.2004. godine Odluku o usklađivanju statusa Javnog preduzeća u oblasti šumarstva "Bosansko-podrinjske šume" Goražde sa Zakonom o šumama i Zakonom o privrednim društvima kojom je usklađen status preduzeća sa Zakonom o šumama i Zakonom o privrednim društvima.
Firma društva je: Javno preduzeće "Bosansko-podrinjske šume" društvo sa ograničenom odgovornošću Goražde
Sjedište: Goražde, ulica Ibrahima Popovića broj 17
Skraćena oznaka firme: JP "Bosansko-podrinjske šume" d.o.o. Goražde
Lice ovlašteno za predstavljanje zastupanje društva u unutrašnjem i vanjskotrgovinskom prometu je: direktor Mr. Kenan Kanlić., koji vrši funkciju uprave društva.
Društvo se djelatnošću bavi od 1997.godine. Osnivač društva je Bosansko-podrinjski kanton Goražde. Sva imovina društva I sredstava u društvu su vlasništvo Bosansko-podrinjskog kantona.
Osnivač vrši kontrolu I nadzor nad radom preduzeća preko organa društva. Organi društva su:
- Skupština
- Nadzorni odbor
- Uprava društva
- Odbor za reviziju.
Preduzeće posjeduje dva certifikata ISO standarda ISO 9001:2008 i 14001:2004.

 

baner2




Powered by Joomla!. Designed by: joomla templates web hosting Valid XHTML and CSS.